Nógrádi Méhészbolt

Rólunk

Technológia

A legelején a sima viaszszalagot a fa deszkák hideg vízbe és az ezt követő forró viaszba való mártásával készítették. Ezt a primitív módszert a cég alapítója Vízi Lajos gyorsan géppel váltotta fel, amely képes volt a végtelenül sima fólia gyártására. E technológia hátránya a lépek kézzel való vágása volt. Vízi úr halála után a céget a lánya vette át, aki a kézi vágást automata vágással váltotta fel. Annak ellenére, hogy ez a gépezet a legerősebb volt egész Szlovákiában bizonyos hátrányokkal is rendelkezett.
Ezek a műlépek hengerezéssel készültek, minek következtében a méhviasz sűrítve és préselve volt, az így elkészült műlépek nem voltak olyan természetesek, mint a folyamatos öntési technológiával előállított lépek. 2004-ben megváltozott a gyártási módszer a régi technológiai berendezések eltávolításával. Az eddigi módszert egy progresszívabb módszer helyettesítette – a folyamatos öntési módszere, aminél a műlépek természetesebbek és higiénikusabb módon készültek el. A forró viasz egyenesen a hűtött hengerekre folyik. Ebben az évben a céget Furák úr vette át, aki megváltoztatta a cég stratégiáját.

Jelenleg a cég viasz, viaszfedés és abból származó hulladék feldolgozásával foglakozik, továbbá műlép gyártással és méhészeti eszközök eladásával. Az egyszerű méhészeti eszközök választéka bővült professzionális eszközökkel is, amelyeket a méhekkel való munkálatok során fel lehet használni. A termékek minőségét nem csak a Szlovákia területén található felhasználók elégedettsége igazolja, hanem a Csehországi és a Magyarországi méhészek is garantálják.