Nógrádi Méhészbolt

  • Varroa Tester 3in1
  • 3536-1.jpg
  • Varroa Tester 3v1

Varroa Tester 3in1

5 890 Ft ÁFÁ-val / ks 4 908 Ft ÁFA nélkül / ks
Megrendelésre

Varroa Tester 3in1

Varroa Tester három az egyben egy innovatív termék, amely segít a méhészeknek az alábbiak ellenőrzésében:

  1. a Varroa destructor által okozott fertőzés mértékének felmérésében (méh kullancs)
  2. varroa destructor rezisztenciája (érzékenysége) az akaricidikre – álltagyógyászati készítmények (VMP) az amitraz, couafos, fluvalinate vagy flumetrhin hatóanyagokkal
  3. a méhek higiéniai viselkedése (öntisztító ösztön)

Varroa Tester a világ összes méhészének segít figyelemmel kísérni a méhek egészségét és az atkák mértékét a kolóniákban. Fő célja, hogy a méhészek képesek legyenek gyorsan, könnyedén és pontosan felmérni a fertőzés mértékét egyből a méhcsaládokon belül.

A teszter segítségével a méhészek szintén ellenőrizhetik, hogy az atkáknál nem-e jött létre egy speciális rezisztencia a varroázis elleni állatgyógyászati készítményeknél (amitraz, couphos vagy piretroid, fluvalinate, flumethrin). Ez olyan gyógyszer beadásához vezet, amely ellen még nem képződött varroáz rezisztencia, és ez mind magas hatékonysággal. Ez lehetővé teszi a méhész számára, hogy kisebb beavatkozásokra legyen szüksége különböző állatgyógyászati készítmények használatával.
A méhek tisztítási ösztöne fontos mérvadó a méhanya választásnál. A jól kifejlődött tisztasági ösztönnel rendelkező családoknál kisebb az esélye, hogy bizonyos betegségben fognak szenvedni (pl. költésmeszesedés).

Varroa Tester 3in1 az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2016-os ajánlásainak megfelelően fejlesztették ki, amelyek az EÚ-ban használt kalibrált és jóváhagyott méh-egészségügyi ellenőrző eszközökről szól különféle méhfajták számára, köztük a mézelő méhekre kifejtett stressz hatásainak előállítására is.

VIDEO: