Nógrádi Méhészbolt

Kalitka

  • Cikkszám: VP0538
540 Ft ÁFÁ-val / db 450 Ft ÁFA nélkül / db
Raktáron

Kalitka

Kalitka átmászó nyílással a méhész alap eszközei közé tartozik az anyanevelés során. A kalitka hátsó része zárt egy átmászó nyílással az elölről ugyan olyan rács található, de ez nyitható. A rácsokon keresztül a méhek könnyen átjutnak a bölcsőkezdethez. A méhész közben járása nélkül az anya nem tudja elhagyni a kalitkát

A kalitka az átmászó nyílással az anya nevelésre is lehet használni mű keltetőkben. Ilyen esetben az alsó sarkában 2 mm-es átmérőjű nyílást kell bele fúrni, hogy be tudja helyezni a bölcsőkezdetet, amit megtölt mézzel annyira, hogy az elég legyen a méhének a harmadik napig is, amikor az anyát már a nevelő vagy pároztató keretbe helyezzük. Használhatunk klasszikus bölcsőkezdetet is, amelyet viasszal ragasztunk a kalitkába.

A kalitka műanyagból készült, ezért egyszerű tisztítani, pl sós oldattal vagy mosogatószerrel, így fertőetleníteni tudja a kalitkát Tölcsér méhek lesöprésére cinkezett pléhből. A tölcsért az alsó részével a doboz tetejére vagy más segédeszközre helyezik, és a keretről lesöprött méhek a dobozba csúsznak. A keretek lesöprése után nyissa ki a dobozt és szórja vissza a méheket a kaptárba.

Paraméterek

Súly 0,015 kg

Kapcsolódó termékek

Anyanevelés

Anyanevelés

ZANDER kalitka

540 Ft ÁFÁ-val / db
450 Ft ÁFA nélkül / db
Raktáron
Cikkszám: VP0537