- Kezdőlap
- >>
- Méhészkedés
- >>
- Méhek etetése
- >>
- Invertofix1000 ml oldat
Invertofix1000 ml oldat
Az Invertofix asztali cukor invertcukorrá történő átalakítására szolgál. Az Invertofix gazdaságos és egyszerű használatának köszönhetően friss, minden szükséges összetevőt tartalmazó táplálékot biztosíthatunk a méhcsaládnak. Emellett szabályozza a kész invertcukor savasságát, így ideális a méhek téli etetéséhez és tavasszal a rajok stimulálásához. Az Invertofix olyan termék, amelynek köszönhetően az invertcukorral történő etetés akár 30%-kal olcsóbb, mint az invertcukor megvásárlása. Az asztali cukor önmagában nagyon gyorsan kristályosodik, különösen az alacsony őszi és téli hőmérsékleten. Ez jelentős kockázatot jelent a méhcsaládok elvesztésére, mivel a kikristályosodott táplálék már nem hasznosítható számukra. A méhek táplálékigénye az évszaktól függően változik. A kész Invertofix termék univerzális megoldás, amely független az évszaktól. Télen a méhcsalád elraktározhatja a sejtekbe, mivel konzisztenciájában a mézre hasonlít, támogatja a jó emésztést, és az alacsony hőmérséklet hatására nem kristályosodik. Tavasszal viszont kiválóan stimulálja a méhcsaládot és támogatja a tavaszi fejlődést. Fruktóz- és glükóztartalmával utánozza a nektár jelenlétét. Az ilyen típusú táplálékkal etetett méhcsaládok nemcsak tökéletesen áttelelnek, hanem tavasszal is teljes erőben vannak a következő szezon indításához.
ALKALMAZÁSI ELŐNYÖK
- • a szirup a kaptárban történő telelés során nem kristályosodik,
- • nincs káros HMF az elkészített szirupban,
- • nem terheli a méhek emésztőrendszerét, pH-ja hasonló a mézéhez,
- • csökkenti a méhek "fáradtságát" a szirup feldolgozása során,
- • egészségesebb és hosszabb életű méhek,
- • a méhek etetési költségeinek átlagosan 30%-os csökkentése.
ÖSSZETÉTEL
Cukor, Saccharomyces cerevisiae-ből nyert természetes enzim, adalékanyagok és segédanyagokALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ
Rázza fel az Invertofix üveget 30 másodpercig.
A cukorszirup elkészítésénél nagyon fontos, hogy a lehető legjobb minőségű cukrot használjuk (finomított cukor, kristálycukor, feldolgozatlan cukor, legjobb esetben gyógyszerészeti minőségű cukor).
Készítsen cukorszirupot cukor és víz 1:1 vagy 3:2 arányú keverékéből.
Használjon 5 ml Invertofixet minden kilogramm cukorhoz.
A keverés hőmérséklete 20–40 °C legyen.
Alaposan keverje össze, majd hagyja állni szobahőmérsékleten (16–24 °C) 16–24 órán át.
Az invertcukor-szirup készen áll a méhek etetésére.
Paraméterek
Súly | 1,1 kg |
---|