- Kezdőlap
- >>
- Méhészkedés
- >>
- Méhek etetése
- >>
- Invertofix1000 ml oldat
Invertofix1000 ml oldat
Az Invertofix asztali cukor invertcukorrá történő átalakítására szolgál. Az Invertofix gazdaságos és egyszerű használatának köszönhetően friss, minden szükséges összetevőt tartalmazó táplálékot biztosíthatunk a méhcsaládnak. Emellett szabályozza a kész invertcukor savasságát, így ideális a méhek téli etetéséhez és tavasszal a rajok stimulálásához. Az Invertofix olyan termék, amelynek köszönhetően az invertcukorral történő etetés akár 30%-kal olcsóbb, mint az invertcukor megvásárlása. Az asztali cukor önmagában nagyon gyorsan kristályosodik, különösen az alacsony őszi és téli hőmérsékleten. Ez jelentős kockázatot jelent a méhcsaládok elvesztésére, mivel a kikristályosodott táplálék már nem hasznosítható számukra. A méhek táplálékigénye az évszaktól függően változik. A kész Invertofix termék univerzális megoldás, amely független az évszaktól. Télen a méhcsalád elraktározhatja a sejtekbe, mivel konzisztenciájában a mézre hasonlít, támogatja a jó emésztést, és az alacsony hőmérséklet hatására nem kristályosodik. Tavasszal viszont kiválóan stimulálja a méhcsaládot és támogatja a tavaszi fejlődést. Fruktóz- és glükóztartalmával utánozza a nektár jelenlétét. Az ilyen típusú táplálékkal etetett méhcsaládok nemcsak tökéletesen áttelelnek, hanem tavasszal is teljes erőben vannak a következő szezon indításához.
A 1000 ml Invertofix oldatból 200 kg invertszirupot lehet előállítani.
ALKALMAZÁSI ELŐNYÖK
- • a szirup a kaptárban történő telelés során nem kristályosodik,
- • nincs káros HMF az elkészített szirupban,
- • nem terheli a méhek emésztőrendszerét, pH-ja hasonló a mézéhez,
- • csökkenti a méhek "fáradtságát" a szirup feldolgozása során,
- • egészségesebb és hosszabb életű méhek,
- • a méhek etetési költségeinek átlagosan 30%-os csökkentése.
ÖSSZETÉTEL
Cukor, Saccharomyces cerevisiae-ből nyert természetes enzim, adalékanyagok és segédanyagokALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ
A cukorszirup készítésekor nagyon fontos a lehető legjobb minőségű cukor választása (finomított cukor, kristálycukor, feldolgozatlan cukor, lehetőleg gyógyszerészeti cukor).Töltse fel a palackot a jelzett vonalig (fehér pont a palack nyakán) vízzel. Alaposan rázza 30 másodpercig. Hagyja állni 10 percig. Újra rázza legalább 30 másodpercig, amíg a termék teljesen fel nem oldódik. A kapott oldatot hűvös helyen tárolja, például hűtőszekrényben (ne fagyassza le), és 60 napon belül használja fel.A kapott INVERTOFIX oldatot használja fel az invertcukor szirup készítéséhez. Függetlenül attól, hogy 1:1 vagy 3:2 arányú szirupot készít, adjon 5 ml INVERTOFIX oldatot minden kilogramm cukorhoz. A szirup hőmérséklete nem haladhatja meg a 45 °C-ot. Keverje jól össze, és hagyja állni a szirupot 16-24 órán keresztül +20 - +40 °C-on. Ezen idő elteltével megetetheti a méheket.
Paraméterek
Súly | 1,1 kg |
---|