Nógrádi Méhészbolt

FeedBeer - virágpor pótló, 1kg

2 470 Ft ÁFÁ-val / ks 2 058 Ft ÁFA nélkül / ks
Raktáron

FeedBeer - virágpor pótló, 1kg

Az ilyen fajta tápot, főleg akkor adunk a méheknek, amikor a természetben kevés a virágpor vagy a kaptárban a méhpempő. A sörfőzésnél használt élesztő a legjobb virágpor pótló, mert a kihagyhatatlan protein, vitamin, ásványi anyagok komplexumát tartalmazza, továbbá megtalálhatóak benne a fontos esszenciális nyomelemek, telített és telítetlen aminosavak . Ez minden a sörélesztő specifikus technológiai szárításának és az instant inaktiválásnak köszönhető. Mindegyik szárítási mód az élesztőt alkotó molekulák elpusztításához vezet, és így drasztikusan csökkenti a minőségét.

További előnye, hogy az inaktív élesztő használata csökkenti a betegségek terjedését. A proteinben gazdag tápot főleg őszön készítik elő, de elkészíthető nyáron – szárasság idején, amikor virágpor hiány van – ami csökkenti a méhanya hordását és gyengíti a méhcsaládot. A proteinben gazdag táp erősíti a méhtestet, serkenti a méhcsaládokat, hogy újból hatékonyabban dolgozzanak és gyorsabban járjanak ki. Protein hiány esetében az anya nem petézik és a fiatal méh nem pótolhatja az öreget.

FeedBeer:

  • Támogatja az érős méhcsaládok terjedését, hogy elérjék a maximális hordási erejüket.
  • serkenti a méhanya peterakását
  • serkenti a méheket elgyengülés esetében
  • Ősszel támogatja a lipoprotein tartalék képződését.
  • virágpor pótló, csökkenti a betegségek terjesztését.
  • 14 ásványi anyagot,16 aminosavat és 17 vitamint tartalmaz

Nem tartalmaz: tartósítószereket, GMO, színezéket, szintetikus anyagokat, íz erősítők stb.

Használati utasítás:

  1. Általában: tavaszkor a tisztító repülés után, amikor a méhek rendszeresen kezdenek kirepülni az élesztőt magas széles nyílású edénybe helyezzük (tiszta vödrök) a kaptárral szemben. Ha a méhek nem kezdik el mindjárt gyűjteni a kaptár aljához helyezzük ez edényeket. A napi élesztő adagjának összegyűjtése 200g/nap.
  2. Protein kalács formájában: az első elkészítő mód lényege, az hogy 6kg porcukorhoz 1kg inaktív sörélesztőt adunk. Ezt jól összekeverjük és 2kg mézet adunk hozzá. Átkeverés után saját ízlésünk szerint adhatunk hozzá még mézet. 200 – 250 grammos kalács formájában tavasszal, őszön és nyáron szárasság idején adagoljuk.
  3. Szörp formában: maximálisan 10% egyenrangú anyag (1 kg élesztő + 9 kg szörp). A virágporgyűjtés után és a méz extrahálása után adagoljuk. Csak egy adagnyi mennyiséget készítünk elő. 2 – 3 nap után, ha a táp nem fogyott el, vegye és tisztítsa ki az etetőket.

Az ár 1kg-ért.

Paraméterek

Súly 1 kg